ALTSO MYO’ DA ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARI İLE BULUŞTU!

ALTSO MYO’ DA ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARI İLE BULUŞTU!
  • ALTSO MYO
  • 05 Mart, 2024
ALTSO MYO’ DA ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARI İLE BULUŞTU!

Meslek Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Bölümü öğrencileri, Üniversite – Sektör iş birliği kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı GÜZ yarıyılında Öğr. Gör. Erdal YENİALP tarafından verilen “Bilgisayarlı Muhasebe I” dersi içeriğinde eğitimini aldıkları “DIA  Muhasebe Programı “ sertifikalarını aldılar.

Sertifikalı eğitim, 2018-2019 Eğitim öğretim döneminde başlamıştı. DİA Yazılım firması, her yıl ders kapsamında başarılı olan öğrencilere sertifika düzenlemektedir.

Bu yıl 4. sü düzenlenen ve Muhasebe Haftası kapsamında rutin hale gelen törene Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KILIÇ, Okul Müdürümüz Doç. Dr. Eray BAYRAMOL, Okul Müdür Yardımcılarımız, Muhasebe ve Vergi Bölümü Öğretim Elemanları, DİA Kanal Yöneticisi Cenk ÇOBANOĞLU, DİA Yetkili Çözüm Ortağı ve ARMADA Bilişim Firma Sahibi Zafer CENGİZ ve Soner ÇALIK ile öğrencilerimiz katıldılar.

 

KILIÇ: “EĞİTİM İÇİN YAPILAN HER ŞEY TAKDİRE ŞAYANDIR”

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, sertifika almaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti. Sertifikasyon konusunun önemine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Kılıç, bireylerin yaptığı işi belgelendirebilmesinin çok güzel olduğunu, ücretsiz bir şekilde hem de ders kapsamında aldıkları eğitimin sertifika ile sonuçlanması sebebi ile çok şanslı olduklarını ifade etti. Kılıç, “Eğitim için yapılan her şey takdire şayandır. Aldığınız belgeleri güzel işlerde kullanmayı temenni eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.” diye konuştu.

 

Program, DİA Kanal Yöneticisi Cenk ÇOBANOĞLU’ nun, DİA Yazılımı hakkında ve bulut teknolojisi hakkında bilgiler içeren sunumu ile devam etti.

ÇOBANOĞLU konuşmasında, DİA (Değişime İlk Adım) Kurumsal Kaynak Yönetim Programını bulut yapısından ve içerdiği modüllerden bahsetti. Ticari işletmeler internet kullanımının önemini gördükçe ve e-devlet kapsamında dijitalleşmenin gelişmesi ile her geçen gün kullanıcı sayılarının arttığını söyledi. DİA kullanıcılarının verilerine, internete bağlanabildikleri her ortamdan erişebildiklerini, güvenli ve hızlı bir sunucu alt yapısına sahip olduklarını söyledi. Üniversite ile birlikte bu eğitim sürecine dahil olmanın kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

 

Sunumun ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KILIÇ, DİA yetkililerine teşekkür belgelerini taktim etti.

 

Ardından Okulumuz yöneticileri, Öğretim elemanları ve DİA yetkilileri tarafından öğrencilere, DİA Yazılım Firması tarafından düzenlenen sertifikalarını takdim ettiler.

 

Tören öğrenciler ile toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.