ÖĞRENCİLERİMİZDEN SIFIR ATIK SERGİSİ

ÖĞRENCİLERİMİZDEN SIFIR ATIK SERGİSİ
  • ALTSO MYO
  • 03 Nisan, 2024
ÖĞRENCİLERİMİZDEN SIFIR ATIK SERGİSİ

ALTSO Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Sergi Düzenledi.

Üniversitemizde (ALKÜ) 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla düzenlenen “Sürdürülebilir Sıfır Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Uygulamaları” isimli konferansta ALKÜ’deki sıfır atık çalışmaları ve ülkemizde uygulanan yöntemler anlatıldı. Konferansa, Altso Meslek Yüksekokulu öğrencileri hazırladıkları atık malzemelerden aydınlatma sergisi ile katıldılar.

Üniversitemizde Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde yürütülen 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü, çeşitli etkinliklerin yer aldığı “Sürdürülebilir Sıfır Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Uygulamaları” isimli konferansla ele alındı.

Konferansa ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Prof. Dr. Mehmet Akın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Cengiz, Altso Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eray Bayramol, Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atılgan Atılgan, Enerji Yönetim Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Leyla Akbulut, akademik, idari personeller, öğrenciler ve anaokulu öğrencilerinin velileri katıldı.

Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi ve ALKÜ Enerji Yönetim Birimi tarafından hazırlanan konferans öncesinde ALKÜ Uygulama Anaokulu öğrencileri, plastik, tahta ve kâğıt atıklardan yapılan oyuncak ve kostümlerle gösteri yaptılar. Daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İsmail Tosun ile Akdeniz Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Gökhan Civelekoğlu ülkemizde ve dünyadaki sıfır atık konusunda yapılan çalışmaları ele aldılar. 

Konferans sonunda Öğr. Gör. Sıla Aydoğan koordinatörlüğünde İç Mekân Tasarımı öğrencilerinin hazırladığı “Atık Malzemeden Aydınlatma Projesi” kapsamında tüm canlıların sağlığı ve geleceği için atık malzemelerin yaşantımızı aydınlatması adına tasarladıkları ve "aydınlatma elamanları" ile sürdürülebilir çözümler üretebilmeyi amaçladıkları serginin açılışı yapıldı.

Konferans katılımcıları tarafından yoğun ilgi ile ziyaret edilen sergi, sanat severlerin ziyaretlerine açık olacak.