ÖĞRENCİMİZİN PROJESİNE TÜBİTAK 'TAN TAM DESTEK

ÖĞRENCİMİZİN PROJESİNE TÜBİTAK 'TAN TAM DESTEK
  • ALTSO MYO
  • 27 Mart, 2024
ÖĞRENCİMİZİN PROJESİNE TÜBİTAK 'TAN TAM DESTEK

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2. dönem bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. Üniversitemizden toplamda 18 Meslek Yüksekokulumuzdan ise 1 öğrencimiz proje desteği alacak.

Bilgisayar Programcılığı Bölüm öğrencimiz Ayşe Nur ORAK tarafından ve Dr. Öğr. Üyesi Raziye DEMİRALAY danışmanlığında gerçekleştirilecek olan projenin konusu ise "Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencilerinin Özyeterlik Algıları İle İş Bulma Kaygıları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi" şeklindedir.  

REKTÖR TÜRKDOĞAN, ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ 

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, destek almaya hak kazanan öğrenciler ve danışman hocalarıyla ALKÜ Senato Salonu’nda buluştu. Öğrencilerin ağzından projeleri tek tek dinleyen Rektör Türkdoğan, “ALKÜ olarak akademisyenlerimizin ve öğrencelerimizin projelerini her zaman destekledik. Bununla birlikte öğrencilerimizin projelerinin ve araştırmalarının daha da zenginleşmesi için Cikcilli Yerleşkesindeki Merkezi Araştırma Laboratuvarımızın en kısa sürede hizmete geçmesini istiyoruz.  Bundan sonra da öğrencilerimizin ve hocalarımızın projelerini desteklemeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin madenlerini hazineye çeviren hocalarımızın büyük emekleri bulunuyor. Projeleri desteklenen öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Toplantı, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.