İç Mekan Tasarımı

Bölüm Hakkında Genel Bilgiler

İç mekan tasarımı ergonomik, fonksiyonellik, estetik ve teknolojik öğeleri bir araya getirerek iç yaşam alanlarının kalitesini ve yaşanılabilirliğini geliştirmeye  çalışır.

Eğitim – Öğretim

İç Mekan Tasarımı programı ders içerikleri, çalışma hayatının her kademesinde kullanılabilecek bilgileri içermektedir. Bu amaçla program müfredatı; teknik resim, bilgisayar destekli tasarım, iç mekan tasarımı, temel perspektif, döşeme yöntemleri ve ergonomi gibi derslerle zengin bir içerik arz etmektedir. Bu derslerin yanında öğrencilerimize mesleki uygulamada sunulmaktadır.

DGS ile Geçilebilecek Bölümler;

  • El Sanatları

  • Geleneksel Türk Sanatları

  • İç Mimarlık

  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

  • Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım

  • Mimarlık

  • Tezhip Sanatı

Mezunların İş İmkanları ve Çalışma Alanları

Bu programla amaçlanan; işletmelerde ve bürolarda ihtiyaç duyulan tasarımcı iş gücü ihtiyacını karşılamaktır. İç mimarlık ofislerinde, mobilya fabrikalarının tasarım bölümlerinde, restorasyon firmalarında proje elemanı olarak, mimarlık ve mühendislik bürolarında çizim elemanı veya tasarımcı olarak, maket yapım bürolarında ve benzeri sektörlerde, tekniker, kontrolör veya yönetici olarak çalışabilir. Türkiye genelinde yapılan araştırmaların çoğunda endüstri kuruluşlarının, özellikle iç mekânlar için üretim yapan işletmelerin, en büyük sorunlarından biri özgün tasarım yapabilecek teknik eleman eksikliğidir. Bu programla amaçlanan; işletmelerde ve bürolarda ihtiyaç duyulan tasarımcı iş gücü ihtiyacını karşılanmaktır. Ülkemizdeki tasarımcı eksikliği birçok sektörü markalaşamama sorunu ile yüz yüze bırakmıştır. Tasarımcı sorunu birçok sektörün ortak sorunudur ve teknik eleman açığı çok fazladır. Bu yüzden mezun olacak öğrenciler istihdam sorunu yaşamayacakları düşünülmektedir.

1. Öğretim Bilgi Paketi için Tıklayınız (Ders İçerikleri / Ders Katalogları) 

2. Öğretim Bilgi Paketi için Tıklayınız (Ders İçerikleri / Ders Katalogları) 

Bölüm Başkanı & Koordinatör : Öğr. Gör. Münire Rumeysa ÇAKAN