Tarihçe

1993 yılında kurulan Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi için Alanya-Kestel mevkiinde bulunan 122 dönüm arazi üzerinde inşa edilen 14.900 m²'lik Fakülte binası tamamlanmıştır. Ancak hukuk eğitiminin özellikleri nedeniyle Alanya ilçesinin hukuk öğretimi için uygun koşulları henüz taşımadığını dikkate alan Akdeniz Üniversitesi Senatosu, Hukuk Fakültesinin öğretim faaliyetlerinin Antalya'da Üniversite yerleşkesinde sürdürülmesini kararlaştırmıştır. Kestel mevkiinde yapılan bu binaya da Alanya İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksekokulumuz yerleşmiş ve faaliyetlerini sürdürmüştür. Meslek Yüksekokulumuz 01 Eylül 2009 tarihinde de Alanya Ticaret ve Sanayi odasının yaptırdığı yeni binasına taşınmış ve eğitim öğretim hayatına devam etmiştir.

Yüksekokulumuz 23.04.2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.

Hakkımızda

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksekokulu, sektörün talep ettiği seviyede ara eleman düzeyinde ve değişen şartlara uygun nitelikli personel yetiştirmek amacıyla, 2007-2008 öğretim yılında Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Turizm İşletmeciliği bölümlerine ek kontenjanla öğrenci alarak eğitim - öğretime başlamıştır. Daha sonra sırası ile Bankacılık ve Sigortacılık Programı,  İkram Hizmetleri Programları açılmış ve örgün, ikinci öğretimlerine öğrenci alınmıştır.

2014-2015 eğitim öğretim yılında Emlak ve Emlak Yönetimi, arkasından, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sosyal Hizmetler, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Elektrik ve Makine programları açılmıştır.

2016-2017 eğitim öğretim yılında ALTSO Turizm MYO’nun açılması ile okulumuz bünyesindeki Turizm ve Otel işletmeciliği ile İkram Hizmetleri programları, ALTSO Turizm MYO’ya aktarılmıştır.

2017-2018 eğitim öğretim yılında İç Mekân Tasarımı Programı açılmıştır.

2017-2018 eğitim öğretim yılında Akseki Meslek Yüksekokulundan Mobilya ve Dekorasyon Programı Yüksekokulumuza aktarılmıştır.

Hali hazırda “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları”, “Bankacılık ve Sigortacılık”, “Emlak ve Emlak Yönetimi”, “İklimlendirme ve Soğutma Teknolojileri”, “Mobilya ve Dekorasyon” Programlarında Örgün ve İkinci Öğretim olmak üzere öğrenci bulunmakta olup, diğer programlarda henüz öğrenci bulunmamaktadır.

Binamız 1.200 öğrenciye hizmet verebilecek bir kapasiteye sahiptir. Meslek Yüksekokulumuzda 75 kişilik 10 adet, 65 kişilik 7 adet toplam 17 derslik bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda öğrencilerinin ayrıca kullanabileceği 1 adet konferans salonu, 1 adet kantin, 2 adet bilgisayar  laboratuvarı bulunmaktadır.