STAJ DUYURUSU

STAJ BELGE VE İŞLEMLERİ

STAJ DÖNEMLERİ :

1. 17 HAZİRAN 2019-29 TEMMUZ 2019 (Hafta içi çalışacak olanlar için)

2. 17 HAZİRAN 2019-22 TEMMUZ 2019 (Cumartesi de çalışacak olanlar için)

STAJ İŞLEMLERİ :

1. Öğrenci işlerinden staj dosyası, üç adet staj çizelge başvuru formu, puantaj ve bir adet iş kazası ve meslek hastalığı sigortası formu alınacak.

2. Alınan üç adet staj çizelgesi formu staj yapılacak kuruma onaylatılacak daha sonra müdür veya vekiline imzalatılarak idari ve mali işlere teslim edilecek. Bu işlem en son 17.05.2019 mesai bitimine kadar yapılmak zorundadır.

3. Staj yapacak öğrenciler öğrenci kimlik kartı fotokopisi ve nüfus cüzdan fotokopisin öğrenci işlerine teslim edecekleri forma eklemek zorundadır.

4. Staj yapacak öğrenciler staj çizelgesi formlarına kendilerine ulaşılabilecek bir cep telefonu numarası mutlaka yazmak zorundadır.

5. Staj yapan öğrenciler staj yaptıkları kurumu değiştirmeleri halinde veya staja devam etmemeleri halinde bu durumu mutlaka okula bildirmek zorundadırlar.

6. Staj yapan öğrenciler staj dönemi başından itibaren takip eden ayın 14’üne kadar olan staj süresinin puantaj cetvelini doldurup işyerine onaylatıp kaşeletip aynı ayın 16’sına kadar ulaşacak şekilde okula göndermek zorundadır. Puantaj cetvelini süresi içinde göndermeyen öğrencinin stajı iptal edilecektir.

7. Stajını tamamlayan öğrenciler staj dosyalarını bir hafta içerisinde ulaşacak şekilde okula göndermek zorundadırlar. Staj dosyasını süresi içerisinde göndermeyen öğrencilerin stajları iptal edilecektir.

ÖRNEK PUANTAJ CETVELİ HAZIRLAMA VE GÖNDERME İŞLEMİ :

17 HAZİRAN-22 TEMMUZ dönemi için ilk puantaj cetveli 15 Haziran-14 Temmuz süresini kapsayacak şeklide doldurulup işyerine onaylatılıp kaşesi vurularak en son 16 Temmuz’ da okulda olacak şekilde gönderilir. Daha sonra 15 Temmuz-14 Ağustos süresini kapsayacak şekilde doldurulup işyerine onaylatılıp kaşesi vurularak staj dosya ile birlikte bir hafta içerisinde okulda olacak şekilde gönderilir.

ÖNEMLİ : Staj yapılan kurumun onayı ve kaşesi olmayan  puantaj cetvelleri, formlar ve staj dosyaları kabul edilmeyecektir.

ÖNEMLİ : Sigortalı çalışan öğrencinin staj yaptığı dönemde sigorta çıkışının yapılmasına gerek yoktur. Hem normal işçi sigortası hem de okuldan staj sigortası yapılabilmektedir. Ancak öğrencinin sigortalı olarak çalıştığı kurum ile stajını yaptığı kurum aynı olmalıdır.

ÖNEMLİ : Yurt Dışında Staj sigorta girişinde düzenleme yapma olanağı bulunamadığından kabul edilmeyecektir.

ÖNEMLİ : Cumartesi günü çalışanlar cumartesi günü çalıştıklarına dair işyerinden onaylı yazıyı staj dosyası ile birlikte teslim etmek zorundadırlar.

ÖNEMLİ : Staj yapmak için başvurusunu yapan ancak staj yapmaktan vazgeçen öğrencilerin 31.05.2018 tarihine kadara durumu dilekçe ile okula bildirmeleri gerekmektedir.

STAJ YAPILABİLECEK KURUMLAR:

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI : Herhangi bir devlet bankası yada özel banka ve sigorta acenteleri gözetiminde.

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI: Serbest Muhasebeci Mali Müşavir yanında ya da gözetiminde.

İKLİMLENDİRME VE SOĞUTMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI: İklimlendirme ve soğutma cihazlarının yetkili tamir ve bakım servisleri. İklimlendirme ve soğutma sistemlerinin üretildiği fabrikalar gözetiminde.

EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ PROGRAMI: Gayrimenkul danışmanlık ve emlak değerleme şirketlerin gözetiminde.

İÇ MEKAN TASARIMI PROGRAMI: Mimarlık-iç mimarlık ofislerinde, mobilya üretimi ile ilgili sektörde, aydınlatma tasarım ofislerinde ve inşaat firmalarının ofis gözetiminde

STAJ BELGELERİ

Eski Site