TRAFİK EĞİTİMİ KONFERANSI

TRAFİK EĞİTİMİ KONFERANSI
  • ALTSO MYO
  • 02 Kasım, 2019
TRAFİK EĞİTİMİ KONFERANSI

TRAFİK VE İKİ TEKERLEKLİ TAŞITLARDA KASK İLE KORUYUCU EKİPMANLARIN ÖNEMİ KONFERANSI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı, Alanya Moto Spor Kulübü ve Tümay Razgatlıoğlu T.T.A. Motosiklet Kulübü destekleri ile Altso Meslek Yüksekokulu, Tasarım Bölümü / İç Mekân Tasarımı Programı Öğr. Gör. Serdar ASLAN Koordinatörlüğünde, Eğitim Fakültesi Konferans salonunda 24 Ekim 2019, 13:30 da Trafik Ve İki Tekerlekli Taşıtlarda Kask İle Koruyucu Ekipmanların Önemi Konferansı düzenlenmiştir.

Konferansımıza, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Ekrem KALAN, Alanya Nüfus Müdürü Hasan BAŞARAN ve ALTSO MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mürsel Ozan İNCETAŞ başta olmak üzere üniversitemizin birçok öğretim elemanı ve öğrencimiz katılmıştır.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ev sahibi olarak konferansın açılış konuşmasını ALTSO MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mürsel Ozan İNCETAŞ yapmıştır. Açılış konuşmasının ardından sunumlarına, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı 43. Jandarma trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Üst Çavuş Sinan ÇINKIR, 2. Jandarma Motosikletli Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Üst Çavuş Eda ÇEKMEZ devam etmiştir. Trafik, trafik kuralları, trafik kurallarına uymanın önemi ve iki tekerlekli taşıtlarda kask kullanımının önemine dikkat çekilmiştir. Alanya Moto Spor Kulübü Başkanı, Uğur UZUN iki tekerlekli kask ve koruyucu ekipmanlarının kullanımı konusunda interaktif ve uygulamalı sunumunu gerçekleştirmiştir. Sayın Uğur UZUN’a uygulamalı anlatımları esnasında, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı 1. Jandarma Motosikletli Trafik Tim Komutanı Yardımcısı Uzman Jandarma Altıncı Kademeli Çavuş Hakan BAŞOĞLU, 1. Jandarma Motosikletli Trafik Tim Elemanı Jandarma Uzman Çavuş Deniz YILDIRAN yardımcı olmuştur.

Son olarak 112 Doktoru Hakan ARITANAR, Trafik kazalarında yapılması gerekenler ve ilk yardım konusunda pratik ve uygulamalı bilgiler vermiştir. Sayın Hakan ARITANAR’a uygulamalı anlatımları esnasında, 1. Jandarma Motosikletli Asayiş Tim Elemanı Jandarma Uzman Çavuş Emre SAT yardımcı olmuştur.

Konferansa katkıda bulunanlara teşekkür belgelerini, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Ekrem KALAN hocamız vermiştir.

T.T.A. Motosiklet Kulübü ve Tümay Razgatlıoğlu‘nun hediye ettiği iki motosiklet kaskı, konferansa katılan öğrencilerimize ALTSO MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mürsel Ozan İNCETAŞ hocamızın yapmış olduğu çekiliş ile sahiplerine hediye edilmiştir. Ayrıca, T.T.A. Motosiklet Kulübü ve Tümay Razgatlıoğlu, motosiklet kullanan üniversitemiz öğrencilerimize ALKÜ kimlik kartları ile gittiklerinde kask ve motosiklet koruyucu ekipmanları fiyatlarında % 25 indirim yapacağını söylemiş, ve konferans son bulmuştur.