SÖYLEŞİ: “MUHASEBENİN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE GELECEĞİ”

SÖYLEŞİ: “MUHASEBENİN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE GELECEĞİ”
  • 10 Mart, 2019
SÖYLEŞİ: “MUHASEBENİN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE GELECEĞİ”

Muhasebe ve Vergi Haftası kapsamında gerçekleştirilen “Muhasebenin Dünü, Bugünü ve Geleceği” söyleşisi yüksekokulumuz konferans salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Şöyleşi ye konuşmacı olarak, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman UYAR, Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kerim GÖKÇEOĞLU ve oda Sekreteri İffet KAN katıldı.

 

Söyleşiyi yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencileri, Avsallar Recep Karaca Çok Programlı Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman Bölümü Öğrencileri, Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman Bölümü öğrencileri, bölüm öğretmenleri, okul müdürleri, yüksekokulumuz öğretim elemanları dinlediler.

 

Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mürsel Ozan İNCETAŞ açılış konuşmasında, muhasebe mesleğinin gelişimine ve iktisadi hayata etkilerini dile getirdikten sonra katılımcılara ve organizasyonda görev alan bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Aysun AKIN, Öğr Gör. Cemal ALTINKESER ve Öğr. Gör. Erdal YENİALP ‘e teşekkür ederek sözü konuşmacılara bıraktı.

 

Prof. Dr. Süleyman UYAR, Mesleğin tarihi gelişimi hakkında bilgiler verdi. Gelecekte hologram eğiticilerin olacağını ve muhasebe mesleğinin de diğer meslekler gibi teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerektiğini söyledi. Bobi FRS ve Bağımsız denetim konularında bilgiler verdi.

 

Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kerim GÖKÇEOĞLU, nasıl meslek mensubu olunacağını, defter beyan, e-defter, e-arşiv uygulamaları hakkında bilgi verirken, gelecekte muhasebe mesleğinin bulut ortamında takip edileceğini vurguladı. E-devlet dönüşümleri ile vergi tabanlı muhasebe sisteminden bilgi tabanlı muhasebe sistemine dönüşüm olacağını söyledi.

 

Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Sekreteri İffet KAN ise e-fatura uygulaması hakkında bilgi verirken, Mali Müşavirlerin işinin sadece evrak işlemekten ibaret olmadığını, raporlama ve denetim de yaptıklarını, gelecekte mesleğin imajının daha da artacağını vurguladı.

 

Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçildi. Konuşmacılar öğrencilerin merak ettiği konularda açıklamalar yaptı. Öğretim elemanları tarafından konuşmacılara takdim edilen teşekkür belgelerinin ardından, günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı ve söyleşi sona erdi.