RENKLİ OBJE ÇALIŞMALARI ONLİNE SERGİSİ

RENKLİ OBJE ÇALIŞMALARI ONLİNE SERGİSİ
  • ALTSO MYO
  • 11 Mayıs, 2020
RENKLİ OBJE ÇALIŞMALARI ONLİNE SERGİSİ

TEMEL SANAT EĞİTİMİ DERSİ RENKLİ OBJE ÇALIŞMALARI ONLİNE SERGİSİ

 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, ALTSO MYO Tasarım Bölümü, İç Mekân Tasarımı Programı 1. Sınıf Normal ve İkinci öğretim öğrencilerinin “Temel Sanat Eğitimi Dersi-Renkli Obje Çalışmaları Online Sergisi” başlıklı online sergisi, için geri sayım başladı.

08 Mayıs 2020 Cuma günü saat 16:00 itibari ile instagram: @sanalaiye (Sanat Alaiye) isimli paylaşım platformundan çalışmalara erişim sağlanabilecektir. Covit-19 pandemi önlemlerinin ardından, üniversitemizin uzaktan eğitim uygulamalarına geçmesiyle birlikte öğrencilerimizin karantina sürecinde yapmış oldukları denemelerinden oluşan sergide 75 çalışma yer almaktadır.

Okulumuz öğretim elemanlarından Öğr.Gör. Serdar Aslan’ın sergi köratörü olduğu Temel Sanat Eğitimi derslerinin kapsamında, öğrencilerimizin tasarım biçimlendirme aşamasındaki görsel, uygulamaya yönelik kabiliyetlerini geliştiren çalışmalar ile çizgi, nokta, renk ve biçim konularında kapsamlı ve uygulamaya dayalı çalışmalar yapılmaktadır. Renk konusunda, öğrencilerimize öncelikle sulu boya, kuru boya, pastel boya ve akrilik boya teknikleri öğretilip, kişisel olarak yatkın oldukları boya türü ile çalışmaları teşvik edilmektedir. Kendilerinin karar verdikleri boya türü ile tercih ettikleri organik bir objeyi çizerek renklendirmeleri istenmektedir. Pandemi süreci içerisindeki karantina koşullarına rağmen öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmalar, bizleri gururlandırmaktadır. Sergimize tüm sanat severleri bekleriz