ALTSO MYO’DA SERTİFİKALI EĞİTİM

ALTSO MYO’DA SERTİFİKALI EĞİTİM
  • 09 Mayıs, 2019
ALTSO MYO’DA SERTİFİKALI EĞİTİM

Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında “Bilgisayarlı Muhasebe I” dersi içeriğinde aldıkları “DIA Muhasebe Programı” sertifikalarını aldılar.

 

Düzenlenen törene Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mürsel Ozan İNCETAŞ, Yüksekokulumuz öğretim elemanları, DİA Yetkili Çözüm Ortağı Zafer CENGİZ ve Soner ÇALIK ile öğrencilerimiz katıldılar.

 

Program, Eğitimi veren öğretim elemanı Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erdal YENİALP in konuşması ile başladı. YENİALP konuşmasında “Okulumuzda gelişen teknolojiye uygun eğitim vermek istiyoruz. Bu sebeple dersin içeriğini değiştirme ihtiyacı hissettik. Dersin içeriğinde eğitimini verdiğimiz yeni muhasebe yazılımı bulut teknolojisini kullanıyor, kullanıcı dostu ara yüze sahip, yaygın kullanıcı kitlesi var ve servis kalitesi üst düzeyde. Dersi başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz Yazılım firması tarafından basılan dijital sertifikaya sahip oluyorlar. Yazılım Firmasının desteği ile bu her yıl rutinimiz haline gelecek. Umarım bu sertifika öğrencilerimize iş bulmada faydalı olur. Kendilerine hayırlı olur.” dedi ve Okulumuz Müdürüne sağladığı imkanlar için, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Öğretim Elamanları Öğr. Gör. Aysun AKIN, Öğr. Gör. Cemal ALTINKESER e ders içeriği tören organizasyonundaki yardımlarından dolayı, DİA Firması yetkililerine yazılımı ücretsiz temin edip okulumuza uyarladıkları ve öğrencilerimize sağladıkları sertifikalar için teşekkür etti.

 

DİA yazılım Çözüm Ortağı ARMADA BİLİŞİM Firması sahibi Zafer CENGİZ DİA Yazılımı hakkında ve bulut teknolojisi hakkında bilgiler veren bir sunum yaptı. CENGİZ konuşmasında “Ticari yazılımlar arasında bu teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan tek firmayız. Ticari işletmeler internet kullanımının önemini gördükçe ve e-devlet kapsamında dijitalleşmenin gelişmesi ile her geçen gün kullanıcı sayımız katlanarak artmaktadır. Bu sebeple büyüme oranımız her yıl %80 - %90 seviyelerine ulaştı. %100 yerli bir yazılım ve yerli bir firmayız. Bu yazılım ile ülke ekonomisine de enerji verimliliği anlamında azımsanmayacak derecede katma değer sağlamaktayız. Kullanıcılarımız verilerine, internete bağlanabildikleri her ortamdan erişebilmekteler.  Güvenli ve hızlı bir sunucu alt yapımız var.” dedi.

 

Sunumun ardından Okulumuz müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mürsel Ozan İNCETAŞ DİA yetkililerine teşekkür belgelerini taktim etti.

 

Ardından Okulumuz Öğretim elemanları Öğrencilere Sertifikalarını verdi.

 

Tören öğrenciler ile toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.