7 - 8 MAYIS 2024 SEKTÖR - ÖĞRENCİ BULUŞMASI: MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ

7 - 8 MAYIS 2024 SEKTÖR - ÖĞRENCİ BULUŞMASI: MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
  • ALTSO MYO
  • 08 Mayıs, 2024
7 - 8 MAYIS 2024 SEKTÖR - ÖĞRENCİ BULUŞMASI: MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ

Yüksekokulumuzun 07 - 08 Mayıs tarihlerinde düzenlemiş olduğu “Sektör-Öğrenci Buluşması” etkinliğinde Muhasebe ve Vergi Bölümü öğrencileri katılımcı firmalar ile stantlarda sektörün temsilcisi ALSMO ve firmalar ile bilgi alışverişinde bulundu ve kariyer görüşmeleri gerçekleştirdi.  Ayrıca katılımcı kurum ve firmalar yapılan söyleşiler ile mesleki bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Katılımcı firmalar; Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO), DİA Yazılım A.Ş., Micro Yazılım A.Ş.

 

Geçmişten Geleceğe Muhasebe

Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Cemal ALTINKESER moderatörlüğünde Alanya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ALSMO) temsilcileriyle gerçekleştirilen söyleşide ALSMO Başkanı Tevfik ATAR, ALSMO Sekreteri Ümit DEMİR, ALSMO Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Sayman Önder KIVRAK ve Yönetim Kurulu Üyeleri Emine GENÇ ile Tunahan ORAL tarafından muhasebe mesleğinin ülkemizdeki yapısı, geçirdiği değişim süreci ve gelecekte beklenen gelişmeler hakkında bilgi verildi. Söyleşinin soru-cevap kısmında öğrencilerimizin sorularını içtenlikle cevaplayan ALSMO Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik ATAR ve diğer konuşmacılar öğrencilerimize kapılarının her zaman açık olduğunu belirttiler.  Söyleşiyi çok sayıda Yüksekokulumuz akademik personeli ile öğrenciler takip etti. Salondaki izleyicilerin keyifle takip ettiği söyleşinin bitiminde ALSMO Başkanı Tevfik ATAR’a ve diğer ALSMO temsilcilerine Teşekkür Belgesi takdim edildi ve akabinde ALSMO adına onurluk hediye edildi. Söyleşi toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Yazılım Dünyasında Kariyer

DİA Yazılım A.Ş. CEO’su Suha ONAY tarafından Öğr. Gör. Erdal YENİALP moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide;  yazılım dünyası ve muhasebe yazılımlarının geleceği hakkında bilgiler verildi. Aynı zamanda DİA yazılımının oluşumu ve gelişimi hakkında da bilgiler verildi. Muhasebe sektöründe yazılımın yeri ve bulut teknolojilerinden de bahsedilen söyleşinin soru-cevap kısmında Suha ONAY tarafından izleyicilerin soruları içtenlikle yanıtlandı. Söyleşiyi çok sayıda Yüksekokulumuz akademik personeli ile öğrenciler takip etti. Salondaki izleyicilerin keyifle takip ettiği söyleşinin bitiminde Suha ONAY’a Teşekkür Belgesi takdim edildi ve akabinde DİA Yazılım adına onurluk hediye edildi. Söyleşi toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

ERP Yazılımları ve Sektörde Kullanımının Önemi

Mikro Yazılım A.Ş. eğitim kurumları ve eğitim içerik yöneticisi Ahmet ŞAGIN tarafından Öğr. Gör. Aysun AKIN moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide; ERP yazılımları ve sektördeki yeri hakkında bilgiler aktarıldı ve ayrıca mikro yazılım bünyesindeki yazılım çeşitleri hakkında da bilgiler verildi. Ayrıca sunuma dinleyici olarak katılan ALSMO Başkanı Tevfik ATAR’ın teklifi ile bölgede yaygın olarak kullanılan ve programı bilen eleman eksikliği nedeni ile mikro yazılım bünyesindeki ZİRVE mali müşavir modülü hakkında bir eğitim programı düzenlenmesi kararlaştırıldı. Söyleşiyi çok sayıda Yüksekokulumuz akademik personeli ile öğrenciler takip etti. Söyleşinin soru-cevap kısmında Ahmet ŞAĞIN tarafından izleyicilerin soruları içtenlikle yanıtlandı. Salondaki izleyicilerin keyifle takip ettiği söyleşinin bitiminde Ahmet ŞAĞIN’a ALSMO Başkanı  Tevfik TATAR tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi ve akabinde Mikro Yazılım A.Ş.adına Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Aysun AKIN tarafından onurluk hediye edildi. Söyleşi toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.