2023-2024 YAZ DÖNEMİ STAJ DUYURUSU

2023-2024 YAZ DÖNEMİ STAJ DUYURUSU

STAJ VE BELGE İŞLEMLERİ

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN SADECE MÜFREDATINDA ZORUNLU STAJ BULUNAN 2021 YILI VE ÖNCESİ KAYITLI İKLİMLENDİRME VE SOĞUTMA TEKNOLOJİSİ PRORAMI ÖĞRENCİLERİ STAJ YAPACAKTIR. DİĞER PROGRAMLAR İÇİN STAJ İŞLEMİ YAPILMAYACAKTIR.

STAJ DÖNEMLERİ

  • 05 AĞUSTOS 2024 – 30 AĞUSTOS 2024 (Hafta içi staj yapacaklar için)
  • 05 AĞUSTOS 2024 – 27 AĞUSTOS 2024 (Cumartesi staj yapacaklar için)
  • Yapılacak stajlar 20 iş günüdür.
  • Stajlar yukarıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır.
  • Cumartesi günü staj yapanlar cumartesi günü çalıştıklarına dair işyerinden onaylı yazıyı staj defteri ile birlikte teslim etmek zorundadırlar.

 

 STAJA BAŞLAMADAN ÖNCE YAPILACAKLAR

  1. Öğrenci işlerinden veya okulun web sitesinden staj defteri, üç adet staj çizelge başvuru formu, puantaj cetveli formu, staj sicil formu ve bir adet iş kazası ve meslek hastalığı sigortası formu alınacak.
  2. Alınan üç adet “FR.138 Öğrencinin Staja Kabulü Başvuru Formu (Kurum Dışı)” ile “FR.116 İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Talep Formu” posta yolu ile okulumuzun adresine veya altsomyo@alanya.edu.tr e-mail adresine gönderilebilecektir. Bu işlem en son 21.07.2024 mesai bitimine kadar yapılmak zorundadır. Staj Çizelge Başvuru Formunun işyerine onaylatılması zorunludur.
  3. Staj yapacak öğrenciler staj çizelgesi formlarına kendilerine ulaşılabilecek bir cep telefonu numarası mutlaka yazmak zorundadır.
  4. Staj yapan öğrenciler staj yaptıkları kurumu değiştirmeleri halinde veya staja devam etmemeleri halinde bu durumu mutlaka okula bildirmek zorundadırlar.
  5. Staj yapmak için başvurusunu yapan ancak staj yapmaktan vazgeçen öğrencilerin 25.07.2024 tarihine kadar durumu dilekçe ile okula bildirmeleri gerekmektedir.

 

STAJ BAŞLADIKTAN SONRA YAPILACAKLAR

Staj yapan öğrenciler staj dönemi başından itibaren ayın son gününe kadar olan staj süresinin puantaj cetveli formunu doldurup işyerine onaylatıp kaşeletip diğer ayın ilk haftasının son gününe kadar okula ulaşacak şekilde göndermek zorundadır. Puantaj cetveli formunu süresi içinde göndermeyen öğrencinin stajı iptal edilecektir.

 

FR.139 Staj Puantaj Formu Hazırlama ve Gönderme İşlemi :

Staj Puantaj Formu 05 Ağustos - 31 Ağustos 2024 süresini kapsayacak şeklide doldurulup işyerine onaylatılıp kaşesi vurularak, staj bitiş tarihi itibaren en geç 3 gün içerisinde okulda olacak şekilde gönderilir.

 

STAJ TAMAMLANDIKTAN SONRA YAPILACAKLAR

  1. Stajını tamamlayanlar staj defterini 10.2024 tarihine kadar okula teslim etmek zorundadır. Teslim etmeyenlerin stajları iptal edilecektir.
  2. Stajını tamamlayanlar “FR.133 Öğrenci Staj Sicil (Değerlendirme) Formu " firma yetkilisi tarafından değerlendirildikten sonra kapalı bir zarf içinde staj defteri ile birlikte 10.2024 tarihine kadar okula teslim etmek zorundadır.

STAJLA İLGİLİ DİKKAT EDİLECEK DİĞER HUSUSLAR

ÖNEMLİ : Staj yapılan kurumun onayı ve kaşesi olmayan  puantaj cetvel formu, staj defteri, staj sicil formu ve staj çizelge başvuru formu kabul edilmeyecektir.

ÖNEMLİ : Sigortalı çalışan öğrencinin staj yaptığı dönemde sigorta çıkışının yapılmasına gerek yoktur. Hem normal işçi sigortası hem de okuldan staj sigortası yapılabilmektedir. Ancak öğrencinin sigortalı olarak çalıştığı kurum ile stajını yaptığı kurum aynı olmalıdır.

ÖNEMLİ : Yurt Dışında Staj sigorta girişinde düzenleme yapma olanağı bulunamadığından kabul edilmeyecektir.

ÖNEMLİ : Cumartesi günü çalışanlar cumartesi günü çalıştıklarına dair işyerinden onaylı yazıyı staj defteri ile birlikte teslim etmek zorundadırlar.

ÖNEMLİ :  PUANTAJ FORMLARININ ASILLARI STAJ BİTİŞ TARİHİNDEN İTİBAREN EN GEÇ 3 (ÜÇ) GÜN İÇERİSİNDE YÜKSEKOKULDA OLACAK ŞEKİLDE ELDEN VEYA POSTA İLE GÖNDERİLECEKTİR. PUANTAJ ASILLARINI GÖNDERMEYEN ÖĞRENCİLERİN STAJLARI KABUL EDİLMEYECEKTİR.

 

STAJ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELERE, ALTSO MYO WEP SAYFASI

-ÖĞRENCİ

   - ÖĞRENCİ FORMLARI

     -  STAJ BELGELERİ BAŞLIĞINDAN ULAŞILABİLİR

 

 

 

 

 


  • ALTSO MYO
  • 12 Haziran, 2024