Tarihçe

Tarihçe

1993 yılında kurulan Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi için Alanya-Kestel mevkiinde bulunan 122 dönüm arazi üzerinde inşa edilen 14.900 m²'lik Fakülte binası tamamlanmıştır. Ancak hukuk eğitiminin özellikleri nedeniyle Alanya ilçesinin hukuk öğretimi için uygun koşulları henüz taşımadığını dikkate alan Akdeniz Üniversitesi Senatosu, Hukuk Fakültesinin öğretim faaliyetlerinin Antalya'da Üniversite yerleşkesinde sürdürülmesini kararlaştırmıştır. Kestel mevkiinde yapılan bu binaya da Alanya İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksekokulumuz yerleşmiş ve faaliyetlerini sürdürmüştür. Meslek Yüksekokulumuz 01 Eylül 2009 tarihinde de Alanya Ticaret ve Sanayi odasının yaptırdığı yeni binasına taşınmış ve eğitim öğretim hayatına devam etmiştir.

Meslek Yüksekokulumuz 23.04.2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir. 

 

Hakkımızda

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksekokulu, sektörün talep ettiği seviyede ara eleman düzeyinde ve değişen şartlara uygun nitelikli personel yetiştirmek amacıyla, 2007-2008 öğretim yılında Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Turizm İşletmeciliği bölümlerine ek kontenjanla öğrenci alarak eğitim öğretime başlamıştır. Daha sonra sırası ile Bankacılık ve Sigortacılık Programı, İkram Hizmetleri Programları açılmış ve örgün, ikinci öğretimlerine öğrenci alınmıştır. 

2017-2018 eğitim öğretim yılında Akseki Meslek Yüksekokulundan Mobilya ve Dekorasyon Programı Meslek Yüksekokulumuza aktarılmıştır. Aynı eğitim öğretim yılında Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Emlak Yönetimi Programı ile İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı açılarak öğrenci alınmıştır.

2018-2019 eğitim öğretim yılında Mobilya ve Dekorasyon Programı kapatılmıştır. Aynı eğitim öğretim yılında Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde İç Mekan Tasarımı Programı açılarak öğrenci alınmıştır. Sonrasında sırasıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılında Sosyal Hizmetler Programı ve Elektrik Programı, 2021-2022 eğitim öğretim yılında ise Bilgisayar Programcılığı Programı açılarak öğrenci alınmıştır.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Makine Programı ile İş Sağlığı ve Güvenliği Programı bulunmakta olup henüz öğrenci alımına açılmamıştır.

Hali hazırda Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bankacılık ve Sigortacılık, Emlak Yönetimi, İç Mekan Tasarımı, Sosyal Hizmetler, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Elektrik, Bilgisayar Programcılığı Programlarında birinci öğretim ve ikinci öğretim olmak üzere öğrenci bulunmakta olup, diğer programlarda henüz öğrenci bulunmamaktadır.

Binamız 1.200 öğrenciye hizmet verebilecek bir kapasiteye sahiptir. Meslek Yüksekokulumuzda 2 adet Teknik Resim Atölyesi, 2 adet Bilgisayar Laboratuvarı, 1 adet Seramik Atölyesi, 1 adet Elekrik Atölyesi ve toplam 16 adet derslik bulunmaktadır. Ayrıca binamızda öğrencilerimizin kullanabileceği 1 adet konferans salonu ile 1 adet kantin bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulumuzun 3. Katı Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunun kullanımına tahsis edilmiştir.