TÜRKİYE SELÇUKLU MİMARİ ESERLER RESİM SERGİSİ

TÜRKİYE SELÇUKLU MİMARİ ESERLER RESİM SERGİSİ
  • ALTSO MYO
  • 10 Temmuz, 2020
TÜRKİYE SELÇUKLU MİMARİ ESERLER RESİM SERGİSİ

"Türkiye Selçuklu Mimari Eserler Resim Sergisi" 09 Temmuz 2020 perşembe günü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem KALAN ve Konyaaltı Belediyesi Başkanı Semih ESEN'in katılımı ile Konyaaltı Belediyesi Sergi/Fuaye Alanında sanat severlerin beğenisine sunulmuştur. 

Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan ve Semih Esen, eser sahiplerine katılım belgelerini vererek katılımcıları çalışmalarından dolayı tebrik etmiştir. 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Antalya ve Alanya’nın Türk tarihi ve kültürü adına güzide kentlerden biri olduğunu belirterek, “Türk İslam mimarisinin en seçkin eserleri Selçuklu döneminde ortaya konmuştur. Öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimizin böyle bir sergiyi ortaya koymasından dolayı teşekkür ederim” demiştir.

Covid-19 Pandemi önlemlerinin ardından, üniversitemizin uzaktan eğitim uygulamalarına geçmesiyle birlikte Sanat Tarihi ile Temel Sanat Eğitimi derslerimiz kapsamında öğrencilerimizin karantina sürecinde yapmış oldukları araştırmalardan oluşan, başta Alanya olmak üzere Antalya, Konya, Niğde, Ankara, Sivas, Kayseri, gibi 26 ilimizde bulunan 13. yüzyıllara tarihlenen mimari eserlerin konu edildiği serginin küratörlüğünü ALTSO MYO Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Serdar ASLAN yapmaktadır. Öğrenci ve öğretim görevlilerinin çalışmaları ile 30 eserden oluşan sergi, Konyaaltı Belediyesi Fuaye Alanı’nda 17 Temmuz’a kadar açık kalacaktır.