TEKNİK GEZİ: İÇ MEKAN TASARIMI PROGRAMI

TEKNİK GEZİ: İÇ MEKAN TASARIMI PROGRAMI
  • ALTSO MYO
  • 24 Ekim, 2019
TEKNİK GEZİ: İÇ MEKAN TASARIMI PROGRAMI

Antalya Teknik Gezisi 19.10.2019

Antalya Karain Mağarası – Termessos Antik Kenti – Antalya Arkeoloji Müzesi

IKEA Antalya Mağazası

Altso Meslek Yüksekokulu, Tasarım Bölümü / İç Mekân Tasarımı Programı Öğr. Gör. Serdar ASLAN Koordinatörlüğünde düzenlenen teknik gezi kapsamında sırasıyla Antalya Karain Mağarası, Termessos Antik Kenti, Antalya Arkeoloji Müzesi ve IKEA Antalya Mağazası gezilmiştir.

Teknik gezi, Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Belediyesinin ulaşım destekleri ile 19.10.2019 Cumartesi günü, Altso Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarımı Programı öğretim görevlisi ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Cemal ÇİMENOĞLU ile Öğr. Gör. Serdar ASLAN gözetiminde gerçekleştirilmiştir. Tasarım Bölümü İç Mekân Tasarımı Programı 1. ve 2. sınıf, örgün ve ikinci öğretiminden toplam 46 öğrencimiz katılımda bulunmuştur.

Karain Mağarası; Günümüzden yaklaşık 500.000 yıl kadar önce yerleşim yeri olarak kullanıldığı tespit edilen Karain Mağarası Antalya’nın 30 km kuzey batısında yer almaktadır. Anadolu tarihi açısından oldukça öneme sahip olan Karain Mağarası, Paleolitik, Neololitik, Kalkolitik, Eski Tunç, Protohistorik ve klasik çağlarda insan yerleşim yeri olarak kullanılmıştır.

Termessos Antik Kenti; Antalya’nın 30 km kuzey batısında yer alan Termessos Antik Kenti Türkiye’nin en iyi korunmuş antik şehirlerinden birisidir. Bu özelliğe sahip olmasının önemli etkenlerinden birisi de deniz seviyesinden yaklaşık 1.665 metre yüksekte oluşudur. Pisidia Bölgesinin, Milyas olarak adlandırılan bölümünde yer alan Termessos Antik kenti korunmuş yapısı itibari ile dönem mimarisi ve yaşayışı hakkında oldukça iyi bir örnektir.

Antalya Arkeoloji Müzesi; Yontma Taş Devrinden günümüze kadar birçok uygarlık ve medeniyete ev sahipliği yapmakta olan Antalya Arkeoloji Müzesi Türkiye’nin en büyük müzelerindendir. Karain Mağarası, Perge, Myra, Phaselis, Aspendos, Patara, Xanthos, Limyra, Arykanda, Termessos, Olymposve Simena gibi birçok ören yerlerindeki kazılarda bulunan paha biçilemez eser ve mimari unsurlara ev sahipliği yapan Antalya Arkeoloji Müzesi, 1988 yılında Avrupa Konseyi tarafından Yılın Müzesi seçilmiştir.

IKEA Antalya Mağazası; Ikea 1943 yılında, Ingvar Kamprad tarafından İsveç’te kurulmuştur. 1956 yılında “parça mobilya” uygulaması ile kullanım hazır mobilya yerine mobilya haline dönüşecek parçalar uygulamasını başlatarak iç mekân tasarımlarında çığır açmıştır. Günümüzde inovatif ve sanatsal tasarımlar, mobilya ve ev aksesuarlar ile bir çok müşteri potansiyeli tarafından tercih edilmektedir.

Karain Mağarasında 500.000 yıllık ilk insan yerleşim formu ile başlayan gezimiz kronolojik biçimde Termessos Antik Kenti ve Antalya Arkeoloji Müzesi ile Arkaik ve Klasik, IKEA Antalya Mağazası ile modern ve inovatif tasarımlar doğrultusunda gelişmiştir. Böylelikle teknik geziye katılan öğrencilerimiz, Yontma Taş Devrinden günümüze İç Mekan Tasarımı konusunda bilgilendirilmişlerdir.