SANAT VE TASARIM KONFERANSLARI- 3 : YÜK. MİMAR NİMET HACIKURA

SANAT VE TASARIM KONFERANSLARI- 3 : YÜK. MİMAR NİMET HACIKURA
  • ALTSO MYO
  • 20 Kasım, 2019
SANAT VE TASARIM KONFERANSLARI- 3 : YÜK. MİMAR NİMET HACIKURA

Altso Meslek Yüksekokulu, Tasarım Bölümü / İç Mekân Tasarımı Programı Öğr. Gör. Serdar ASLAN Koordinatörlüğünde düzenlenen “İnovasyon ve Tasarım Konferansları” nın üçüncüsü 15 Kasım Cuma, saat 17:00 ‘de Altso MYO Konferans salonunda düzenlenmiştir. Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Yüksek Mimar - Restoratör Nimet HACIKURA hanımefendi'nin katılımları ile gerçekleştirilmiştir.

Alanya'nın kısa tarihi, Alanya ya ait mimari yapılar, Alanya Kalesi tarihi hakkında bilgilerin yanı sıra. Alanya çevresindeki tarihi ve mimari eserlerin restorasyon aşamalarını yürüten Nimet HACIKURA, mimari restorasyon alanında bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaşmıştır. 

Mimari unsurların etnografik olarak tanımlanması ile yöresel mimari isimler hakkında bilgi alan İç Mekân Tasarımı ile Mimarlık Fakültesi öğrencilerimiz detaylı bilgi sahibi olmuşlardır. 

Konferansımıza, ALTSO MYO Müdürü Doç. Dr. Kemal VATANSEVER ile Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nisa YILMAZ ERKOVAN ve Mimarlık Bölümü öğrencileri katılmıştır.