ÖĞRENCİLERİMİZ ANTİK DÖNEM SANAT VE TASARIMIYLA BULUŞTU

ÖĞRENCİLERİMİZ ANTİK DÖNEM SANAT VE TASARIMIYLA BULUŞTU
  • ALTSO MYO
  • 07 Ekim, 2021
ÖĞRENCİLERİMİZ ANTİK DÖNEM SANAT VE TASARIMIYLA BULUŞTU

Yüksekokulumuz Tasarım Bölümü, İç Mekân Tasarımı Programı öğrencileri, Alanya Arkeoloji Müzesi ve Alanya Belediye Tiyatrosuna teknik gezi düzenledi.

Öğr. Gör. Serdar Aslan’ın vermiş olduğu Antik Kentler ve Temel Sanat Eğitimi derslerinin kapsamında organize edilen gezi, Arkeolog Gülcan Demir’in Alanya Arkeoloji Müzesinde yer alan eserlerin kronolojik ve detaylı anlatımı ile başladı. Pandemi koşullarına uygun olarak, iki grup halinde yapılan müze gezisinde, öğrencilerimizin kültür varlıklarına ilişkin farkındalıkları arttırıldı. Aynı zamanda, antik dönemlere ilişkin uygarlıklar ve geliştirmiş oldukları tasarımlar hakkında kapsamlı bilgiler edinildi.

 

TİYATRO EKİBİ ZİYARET EDİLDİ

Alanya Arkeoloji Müzesinin ardından, Alanya Belediyesi Alanya Kültür Merkezinde Alanya Belediye Tiyatrosunun 11 Ekim Pazartesi günü prömiyerini yapacağı “Yoldan Çıkan Oyun” adlı tiyatro gösterisinin ekibi ziyaret edildi. Oyunun yönetmeni, Antalya Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ferdi Dalkılıç, oyun ve özelikle sahne tasarımı ile ilgili bilgileri tasarım bölümü öğrencileri ile paylaştı. Geleceğin iç mekân tasarımcıları, Sahne sanatları ve tiyatro oyunlarında tasarlanan mekân kurgularının önemine ilişkin bilgiler edindi.

Öğr. Gör. Serdar Aslan’ın koordine ettiği teknik geziye, Tasarım Bölümü İç Mekân Tasarımı Programı 1. ve 2. sınıf örgün - ikinci öğretim öğrencilerinin yanı sıra Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Erhan Mutlu, ALKÜ TÖMER Öğr. Gör. Zeynep Ekinci ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğr. Gör. Irmak Karabulut katıldı.