LİKYA SERAMİKLERİ SERGİSİ’NDE ALKÜ İZİ

LİKYA SERAMİKLERİ SERGİSİ’NDE ALKÜ İZİ
  • ALTSO MYO
  • 09 Ağustos, 2021
LİKYA SERAMİKLERİ SERGİSİ’NDE ALKÜ İZİ

Akdeniz’in antik kadırgalarından ilham alan seramik sergisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde açıldı.

 

Akdeniz kültürel simgelerinden ilham alan sergi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla düzenlenen törenle Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda 02 Ağustos 2021 tarihinde açıldı.

Serginin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve sanatçı Öğr. Gör. Serdar Aslan yaptı.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesinin düzenlediği, “Likya Pentekonterleri ve Apollonları Seramik Sergisi”, Yüksekokulumuz İç Mekan Tasarımı Bölümü öğretim elemanı, sanatçı ve akademisyen Serdar Aslan tarafından, M.Ö. 5’inci yüzyıl Likya pentekonterlerinin olası görünümlerini dört yıl süren çalışmalar sonucunda boyutlandırması ile ortaya çıkan eserlerden oluşuyor. Ayrıca Likya Uygarlığının izlerini taşıyan miğfer ve seramik heykel, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Antik çağlarda Akdeniz’de boy gösteren bu antik kadırgalar, bütün bölgede olduğu gibi Akdeniz’in kalbi Kıbrıs’ta da tarih boyunca önemli kültürel izler bıraktı. Bu nedenle Likya ve Apollon sikkelerinden yola çıkılarak hazırlanan eserler, sadece değerli birer sanat eseri değil aynı zamanda çok önemli tarihsel parçalar olarak öne çıkıyor. Bilim ve Sanatın bir arada uygulandığı sergi, oldukça büyük bir öneme sahip.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açılan sergi 15 Ağustos 2021’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

TRT Rayosu Yayın Kaydı için Tıklayınız.