İKLİMLENDİRME ve SOĞUTMA TEKNOLOJİLERİ PROGRAMINA BAKA DESTEĞİ

• 10 Aralık, 2019
İKLİMLENDİRME ve SOĞUTMA TEKNOLOJİLERİ PROGRAMINA BAKA DESTEĞİ

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) "Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" çağrısı kapsamında Yüksekokulumuz İklimlendirme ve Soğutma Teknolojileri Programı Öğretim Elemanı Ergin Bayrak tarafından yazılan ve yaklaşık 900.000 TL bütçeli "Mesleki Eğitime Endüstriyel Dokunuş" adlı proje kabul edilmiştir.

Öğr. Gör. Ergin BAYRAK tarafından yürütülecek proje kapsamında üniversitemizde kurulacak olan ve ülkemizde ilk olacak endüstriyel soğutma laboratuvarında, ilgili bölüm öğrencileri klasik eğitim modülleri yerine, sahada çalışan gerçek sistemlerin eğitim modülü haline getirilmiş halleri üzerinde üst düzey uygulamalı mesleki eğitim alacaklardır. Bununla birlikte ilerleyen yıllarda soğutma alanında yapılacak olan Ulusal Çalıştay, Kongre ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmet içi eğitimlerinin bu merkezde düzenlenmesi planlanmaktadır. Böylece ülke genelinde gerek teknik lise gerek yüksekokul gerekse fakülte öğretim elemanlarına yönelik yapılacak uygulamalı ve teorik eğitimler sayesinde teknik öğretmen ve öğretim elemanlarının eksikleri giderilecek ve mesleki eğitime ülke çapında bir katkı sağlanacaktır. Ayrıca ilgili laboratuvardan bölgedeki meslek lisesi öğrencilerinin de yararlanması için ücretsiz yaz okulları da açılması planlanmaktadır.

Başarısından ötürü hocamızı tebrik eder, laboratuvarımızın bölge ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz.