
"ENGELLER BİRLİKTE DAHA KOLAY AŞILIR" TEMALI ETKİNLİK
YÜKSEKOKULUMUZDA "ENGELLER BİRLİKTE DAHA KOLAY AŞILIR" TEMALI ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ
15 Mayıs 2025 Perşembe günü Yüksekokulumuz Sosyal Hizmet Bölümü koordinesinde düzenlenen “Engeller Birlikte Daha Kolay Aşılır” adlı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, engelli bireyler ve ailelerine yönelik farkındalık oluşturmak ve toplumsal dayanışmayı artırmak amaçlarıyla gerçekleştirildi.
Etkinlik başlangıcında engelli bireyler ve aileleri ALKÜ Yaşam Merkezi personel yemekhanesinde misafir edilerek ağırlandı. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
Etkinliğin kapsamında ALTSO Meslek Yüksekokulu ön bahçesinde çocuklara özel aktiviteler düzenlendi. Boyama, oyun hamuru ve boncuklarla bileklik yapımı gibi el becerilerini geliştiren etkinliklerin yanı sıra, çocuklar palyaço eşliğinde doyasıya eğlendi. Yüz boyama etkinliğiyle renkli anlar yaşayan minikler, palyaçonun hediye ettiği balonlarla doyasıya eğlendiler.
Bu anlamlı etkinlik, “engellerin paylaşarak ve birlikte hareket edilerek aşılabileceği” mesajını bir kez daha güçlü şekilde vurguladı. Engelliler kapsamlı etkinliklerin Yüksekokulumuz bünyesinde devam ettirilmesi yönünde Sosyal Hizmet Kurumu yöneticileri ile karşılıklı görüş alış verişleri yapıldı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.