COMMEDIA DELL’ARTE DAY 2021 ALANYA

COMMEDIA DELL’ARTE DAY 2021 ALANYA
  • ALTSO MYO
  • 03 Mart, 2021
COMMEDIA DELL’ARTE DAY 2021 ALANYA

Alanya Commedia dell’ Arte Günü başkenti seçildi.

 

TURİZM kenti Antalya’nın Alanya ilçesi Commedia dell’ Arte Günü 2021 yılı başkenti seçildi. Yüksekokulumuzda görevli Öğr. Gör. Serdar Aslan, İtalya merkezli ve her yıl dünyada farklı bir şehirde düzenlenen ‘Commedia dell’ Arte Günleri’ne 8 yıldır üst üste katılabilen tek Türk oldu.

Öğr. Gör. Serdar Aslan, 15. yüzyılın ortalarından 18. yüzyılın ortalarına kadar etkili olan İtalyan sokak tiyatrosu, Commedia dell’ Arte’nin Pulcinella, Arlecchino, Brighella, Zanni, Il Capitano, Il Dottore, Pantalone, Bauta ve Zanni isimli karakterlerini, kendine özgü bir biçimde seramik heykel ve illüstrasyonlar ile yorumladı. Eserlerini çeşitli sergilerde sanatseverlerle buluşturan Aslan, 2013 yılından bu yana 8 yıldır İtalya merkezli, dünya çapında gerçekleştirilen ‘Commedia dell’ Arte Günleri’ne katılan ve Türkiye’yi temsil eden tek Türk sanatçı olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda Aslan’ın Pulcinella isimli eseri, İtalya’nın Toskana bölgesinde yer alan tarihi Etrüsklere kadar dayanan, Viterbo şehrinde kurulacak olan Commedi dell’ Arte Müzesi koleksiyonunda yer alacak.

 

ALANYA 2021 YILI BAŞKENTİ SEÇİLDİ

Aslan, yaptığı bir dizi görüşmeler sonunda Commedia dell’ Arte Günü 2021 yılı başkentinin Alanya Belediyesi ve Alanya Belediye Tiyatrosunun katkılarıyla, Alanya olarak seçilmesini sağladı ancak pandemi nedeniyle 2021 yılı etkinliklerinin çevrimiçi ortamda yapılmasına karar verildi. Öğr. Gör. Serdar Aslan, “Bu benim için çok başka bir gurur. Yıllardır büyük bir heyecanla ve keyifle katıldığım sergide bu yıl 8’inci kez tek Türk olmak ve Türkiye’yi orada temsil etmek gurur verici. Bu yıl Alanya sanatın başkenti oldu ancak ne yazık ki sergi koronavirüs nedeniyle çevrimiçi ortama taşındı. Sergimiz, @sanalaiye instagram sayfasından 25 Şubat 2021 tarihinde çevrimiçi ziyarete açılacak” dedi.

 

TRT Antalya Radyosu Haber Kaydını Dinlemek için Tıklayınız.