ALKÜ’DE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ALKÜ’DE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
  • ALTSO MYO
  • 04 Nisan, 2022
ALKÜ’DE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Gölhisar Kaymakamlığı ve Gölhisar Belediyesi ile karşılıklı iş birliği protokolü imzaladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda düzenlenen protokol törenine, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy ile Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş katıldı. Protokol, Gölhisar Kaymakamlığı, Gölhisar Belediye Başkanlığı ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi arasında, kazı çalışmalarının Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şükür ÖZÜDOĞRU ve ekibi tarafından yürütülen, Kibyra Antik Kenti tanıtım ve markalaşma çalışmaları çerçevesinde; Kibyra Antik Kenti kazıları esnasında ve daha öncesinde elde edilmiş, eserlerin kültür turizmine dayalı hediyelik eşya ölçülerinde tasarlanması ve üretilmesi çalışmalarını düzenliyor.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, ALTSO MYO Tasarım Bölümü Öğr. Gör. Serdar ASLAN tarafından tasarlanan eserler, Gölhisar Kaymakamlığı Merkez Ortaokulu tarafından üretilerek karşılama merkezinde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Protokolde ayrıca, Kibyra Antik Kentinin tanıtımını hedefleyen festival ve sanatsal etkinliklerin organizasyonlarında kurumlar, sanatsal sergi ve etkinliklerin düzenlenmesi noktasında karşılıklı iş birliği içinde olabilecekler.

Öte yandan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrenci ve personeli kimlik kartının ibraz edilmesiyle, Kibyra Antik Kenti’ne ücretsiz giriş yapabilmesinin yanında proje kapsamında üretilen hediyelik eşya alımlarında indirimden yararlanabilecek.