Alanya'da Bir İlk; Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı

• 16 Mayıs, 2022
Alanya'da Bir İlk; Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı

"İklimlendirme ve Soğutma Programı öğrencilerimizden Ali Haydar SEL, Ferman BİRGÜL ve Şaban ALP tarafından Öğretim Görevlisi Ergin BAYRAK danışmanlığında yazılan "Isı Değiştiricilerinde Uniform Olmayan Hava Dağılımının Cihaz Performansı Üzerindeki Etkilerinin Deneysel İncelenmesi" adlı proje önerisi Tübitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.  6 ay sürecek proje kapsamında öğrencilerimiz, Uygulamalı İklimlendirme ve Soğutma Laboratuvarında konuşlu bulunan endüstriyel soğutma amacıyla kullanılan kuru soğutucu-chiller entegre ekipmanında hali hazır çalışan sistemin, hava tarafında olan hız ve sıcaklık dağılımı, bunun uniformitesi ve bu dağılımın herhangi bir sebepten ötürü bozulması (örn: üretim problemleri, kirlenme vs.) ve bu durumun performansa etkileri deneysel olarak inceleyeceklerdir. Projenin tamamlanmasıyla, özellikle büyük endüstriyel soğutma ekipmanlarında görülen gerek tasarım kaynaklı gerekse dış etkenlere bağlı gelişen hava tarafı uniform olmayan hız dağılımının ürün performansı ve sistem çalışması üzerindeki etkileri gerçek durumda çalışan sistem üzerinde test edilip gözler önüne serilecektir. Öğrencilerimizi ve danışman hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.