7 - 8 MAYIS 2024 SEKTÖR - ÖĞRENCİ BULUŞMASI: TOPTAN VE PERAKENDE SATIŞ BÖLÜMÜ

7 - 8 MAYIS 2024 SEKTÖR - ÖĞRENCİ BULUŞMASI: TOPTAN VE PERAKENDE SATIŞ BÖLÜMÜ
  • ALTSO MYO
  • 09 Mayıs, 2024
7 - 8 MAYIS 2024 SEKTÖR - ÖĞRENCİ BULUŞMASI: TOPTAN VE PERAKENDE SATIŞ BÖLÜMÜ

Sektör-Öğrenci Buluşması, Yüksekokulumuz Toptan ve Perakende Satış Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri açısından dolu dolu geçti. Firmaların istihdam fırsatları ve işe alım politikalarının paylaşıldığı etkinliğe, emlak yönetimi alanında özel sektör temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve mezun katıldı.

7-8 Mayıs’ta düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Yüksekokulumuz bahçesinde açılan stantlarda firma ve kurum temsilcileriyle buluşup sektör hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Etkinlik kapsamında düzenlenen panellerde ayrıca Alanya’da emlak sektörü için 10 yılda yapılan satışın son 3 yılda yapıldığı ifade edildi. Panellerde yabancıya satışta yeni yapılanmalardan ve emlak yönetimi mezunu öğrencilerin gayrimenkul danışmanlığı sektöründeki avantajlarından da bahsedildi.

SEKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMASINA KATILAN EMLAK SEKTÖRLERİ

Sektör-Öğrenci Buluşması etkinliğimize Esmeralda Real Estate sahibi Emrah CEZİRİOĞLU, Antalya Emlak Odası Başkanı İsmail ÇAĞLAR, Art Alanya Real Estate sahibi Orhan COŞKUN, Gayrimenkul Değerleme ve Geliştirme Uzmanı Servet ÜNLÜ, Aydoğan A.Ş Kiralama Departmanından Ersin BÖKE, Mary Hotels Yönetim Kurulu Başkan vekili Hüseyin KARA, Atabek Real Estate sahibi Fatih ATABEK, Manavgat Remax Star sahibi Hüseyin GÜNAL, Uniq Real Estate sahibi Çağatay Mert AKKAYA, West İnvest sahibi Yüksel ERKOL, Sicil Servis Gelir Şefi Ahmet BULUT, Mali Müşavir Yunus KAYA ve emlak sektöründe çalışan mezun öğrenciler; Recep DAYANTÜRK, Ufuk SOYSALGİL, Sibel ÖZTÜRK ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşilerin açılış konuşmalarını yapan Yüksekokulumuz Toptan ve Perakende Satış Bölüm Başkanı Sayın: Dr. Öğretim Üyesi Ömer Emre ASLAN; "Emlak sektörü uzun bir geçmişe sahip bir sektör olmasına rağmen görece yeni bir akademik çalışma alanıdır. Üniversite düzeyinde emlak eğitimi de benzer şekilde uzun bir geçmişe sahip değildir. Ancak emlak yönetimi eğitiminin sektörün ve sektördeki girişimlerin kurumsallaşması, daha güvenilir hâle getirilmesi ve sunulan hizmet kalitesinin artırılması noktasındaki katkısı her geçen gün artmaktadır. Bu açıdan sektör ve üniversite arasındaki etkileşimin giderek kuvvetlenmesi önem taşımaktadır. Yüksekokulumuzda düzenlenen Sektör-Öğrenci Buluşması etkinliği, Emlak Yönetimi bölümü öğrencilerimiz ve sektörün önemli paydaşlarının bir araya getirilmesi açısından çok kıymetlidir. Bu etkinliğin oluşmasında destek veren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Kenan Ahmet TÜRKDOĞAN’a, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sayın Serdar BULUT’a, etkinliğe katılarak öğrencilerimize bilgi ve tecrübelerini aktaran sektör temsilcisi misafirlerimize ve bu etkinlikteki emekleri, sundukları bilgileri ve ortaya koydukları özverileriyle katkı sağlayan Emlak Yönetimi Programı öğretim görevlisi mesai arkadaşlarıma; öğrenmek, gelişmek ve olgunlaşmak yolunda etkinliğe yoğun emekleriyle değer katan Emlak Yönetimi Programı görevli öğrencilerine teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Söyleşilerin sunumunu üstlenen Emlak Yönetimi programı öğrencisi Ada ER, emlak sektörünün geleceği adına sürekli gelişim ve değişim için öncü olmak gayretinde olduklarını ifade etti. Er, "Sizlerin destekleri ve tecrübeleri ile çalışmaya devam edip ekonomiye, topluma ve geleceğe değer katacağız. Bu bakış açısıyla, gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sosyal gelişimimizi tamamlıyor hem de mesleki bilgilerimize katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

Sektör-Öğrenci Buluşması kapsamındaki panellerin moderatörlüğü öğretim görevlileri Süleyman VAROL, Ufuk AYDOĞMUŞ ve Törehan Merdan TURAN tarafından yapılan gerçekleştirildi ve panellerde konuşmacı özel sektör temsilcileri, katılımcı öğrencilerimize; Ekspertiz ve Site Yönetimi, Turizm Amaçlı Konut Kiralaması, Emlak Sektörü Tecrübe Aktarımı, Güncel Emlak Konuşmaları, Otel Alım Satım Devir İşlemleri, Konut Kredileri, Gayrimenkul Vergileri, Yabancıya Satış ve Proje Uygulamaları, Bayilik ve Franchising Sistemi, İş Hayatı ve Gayrimenkul Danışmanlığı ve Güncel Sektör Tartışmaları isimli eğitimler verdiler. Ayrıca sektör temsilcileri, öğrencilerimize mezun olduktan sonra istihdam edilmelerinde liyakat ölçülerinde yardımcı olacaklarını dile getirdiler.

 

7 MAYIS SALI GÜNÜ DÜZENLENEN PANELLER

7 Mayıs 2024 Salı gününün ilk paneli ALTSO MYO Syedra Salonu’nda Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Süleyman VAROL moderatörlüğünde düzenlenen “Emlak Sektörü Tecrübe Aktarımı” panelinin konuşmacıları Esmeralda Real Etsate’in sahibi Emrah CEZİRİOĞLU idi. Panelin bitiminde Esmeralda Real Etsate’in sahibi Emrah CEZİRİOĞLU’na Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Ufuk AYDOĞMUŞ tarafından Yüksekokulumuz adına Esmeralda Real Etsate firmasına ithafen onurluk hediye edildi kendisine de Katılım Belgesi takdim edildi. Panel soru-cevapların arkasından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

7 Mayıs 2024 Salı gününün üçüncü paneli ALTSO MYO Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu’nda Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Süleyman VAROL moderatörlüğünde düzenlenen “Otel Alım Satım Devir İşlemleri” panelinin konuşmacısı Marry Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin KARA idi.  Panelin bitiminde Marry Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin KARA’ya Yüksekokulumuz Toptan ve Perakende Satış Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Emre ARSLAN tarafından Yüksekokulumuz adına onurluk hediye edildi ve Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Merdan Törehan TURAN tarafından Katılım Belgesi takdim edildi. Panel soru-cevapların arkasından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

 

7 Mayıs 2024 Salı gününün dördüncü panelinde ALTSO MYO Konferans Salonu’nda Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Törehan Merdan TURAN moderatörlüğünde düzenlenen “Konut Kredileri Hakkında Sektörde Yer Alan Mezunlarımız ile Söyleşi” panelinin konuşmacıları Recep DAYANTÜRK, Ufuk SOYSALGİL, Gürsoy Yakup AKYOL ve Sibel ÖZTÜRK idi. Panelin bitiminde sektör temsilcisi mezun öğrencilerimize Yüksekokulumuz adına Toptan ve Perakende Satış Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Emre ARSLAN ve Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanları Öğr. Gör.  Ufuk AYDOĞMUŞ, Öğr. Gör. Bora ULUURGUN, Öğr. Gör. Merdan Törehan TURAN tarafından Katılım Belgesi takdim edildi. Panel soru-cevapların arkasından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

8 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ DÜZENLENEN PANELİN KONUŞMACILARI

8 Mayıs 2024 Çarşamba gününün ilk paneli ALTSO MYO Konferans Salonu’nda Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Süleyman VAROL moderatörlüğünde düzenlendi. “Turizm Amaçlı Konut Kiralaması” panelinin konuşmacıları Aydoğan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ersin BÖKE idi. Panelin bitiminde Aydoğan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ersin BÖKE’ye Yüksekokulumuz adına Öğr. Gör. Merdan Törehan TURAN tarafından onurluk hediye edildi ve Katılım Belgesi takdim edildi. Panel soru-cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

8 Mayıs 2024 Çarşamba gününün ikinci paneli ALTSO MYO Konferans Salonu’nda Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Süleyman VAROL moderatörlüğünde düzenlendi. “Yabancıya Satış ve Proje Uygulamaları” panelinin konuşmacısı Atabek Real Estate Sahibi Fatih ATABEK idi. Panelin bitiminde Atabek Real Estate Sahibi Fatih ATABEK’e Yüksekokulumuz adına Toptan ve Perakende Satış Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Emre ARSLAN tarafından onurluk hediye edildi ve Katılım Belgesi takdim edildi. Panel soru-cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

8 Mayıs 2024 Çarşamba gününün üçüncü paneli ALTSO MYO Konferans Salonu’nda Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Süleyman VAROL moderatörlüğünde düzenlendi. “İş Hayatı ve Gayrimenkul Danışmanlığı” panelinin konuşmacısı Uniq Real Estate Sahibi Çağatay Mert AKKAYA idi. Panelin bitiminde Uniq Real Estate Sahibi Çağatay Mert AKKAYA’ya Yüksekokulumuz adına Toptan ve Perakende Satış Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Emre ARSLAN tarafından onurluk hediye edildi ve Katılım Belgesi takdim edildi. Panel soru-cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

8 Mayıs 2024 Çarşamba gününün dördüncü paneli ALTSO MYO Konferans Salonu’nda Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Süleyman VAROL moderatörlüğünde düzenlendi. “Sektörde Güncel Tartışmalar” panelinin konuşmacısı West İnvest Sahibi Yüksel ERKOL idi. Panelin bitiminde West İnvest Sahibi Yüksel ERKOL’a Yüksekokulumuz adına Toptan ve Perakende Satış Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Emre ARSLAN tarafından onurluk hediye edildi ve Katılım Belgesi takdim edildi. Panel soru-cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

  

8 Mayıs 2024 Çarşamba gününün beşinci paneli ALTSO MYO Syedra Salonu’nda Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Süleyman VAROL moderatörlüğünde düzenlendi. “Bayilik ve Franshise” panelinin konuşmacısı Manavgat Remax Star Sahibi Hüseyin GÜNAL idi. Panelin bitiminde Manavgat Remax Star Sahibi Hüseyin GÜNAL’a Yüksekokulumuz adına Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Süleyman VAROL tarafından onurluk hediye edildi ve Katılım Belgesi takdim edildi. Panel soru-cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

8 Mayıs 2024 Çarşamba gününün altıncı paneli ALTSO MYO Konferans Salonu’nda Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Törehan Merdan TURAN moderatörlüğünde düzenlendi. “Ekspertiz ve Site Yönetimi” panelinin konuşmacısı Gayrimenkul Değerleme ve Geliştirme Uzmanı Servet ÜNLÜ idi.  Panelin bitiminde Gayrimenkul Değerleme ve Geliştirme Uzmanı Servet ÜNLÜ’ye Yüksekokulumuz adına Öğr. Gör. Merdan Törehan TURAN tarafından onurluk hediye edildi ve Katılım Belgesi takdim edildi. Panel soru-cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

8 Mayıs 2024 Çarşamba gününün yedinci paneli Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda Yüksekokulumuz Emlak Yönetimi programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Süleyman VAROL moderatörlüğünde düzenlenen “Gayrimenkul Vergileri” panelinin konuşmacıları Sicil Servis ve Gelir Şefi İsmail BEYGE, Sicil Yoklamam Memuru ve Gelir Uzmanı Ahmet BULUT ile Mali Müşavir Yunus KAYA idi.  Panelin bitiminde katılımcılara Katılım Belgesi takdim edildi. Panel soru-cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

"MESLEKİ GELİŞİMİMİZ İÇİN İLK AĞIZDAN BİLGİ ALIYORUZ"

7-8 Mayıs Sektör-Öğrenci Buluşması etkinliğini canlı yayınlamak için etkinlikte TRT Antalya radyosu yerini aldı. Sektör temsilcileriyle, öğrencilerle, katılımcılarla ve öğretim üyeleriyle ayrı ayrı canlı yayınlar yapan TRT Dinle Antalya Radyosu ile canlı yayın etkinliği yapan Emlak Yönetimi öğrencisi Bahar ATİLLA etkinlikle ilgili şunları söyledi:

"Sektör-Öğrenci buluşmasında biz öğrenciler kişisel ve mesleki gelişim için ilk ağızdan bilgi alarak farkındalık fırsatı yakalıyoruz.  Sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalarla birebir tanışmaktayız. Firmaların istihdam fırsatları ve işe alım politikaları hakkında bilgiler almayı hedefliyoruz."