7 - 8 MAYIS 2024 SEKTÖR - ÖĞRENCİ BULUŞMASI: SOSYAL HİZMET VE DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ

• 09 Mayıs, 2024

Alanya Sosyal Hizmet Merkezi

Yüksekokulumuz 7-8 Mayıs 2024 Sektör-Öğrenci Buluşması etkinliği kapsamında Alanya Sosyal Hizmet Merkezi müdür yardımcısı Sevgi ABACI EKER’in katılımı ile açılan Sosyal Hizmet Merkezi Standında 2 gün boyunca Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine bilgiler verildi. Aile, kadın, çocuk, engellilik vb. alanlarda verilen hizmetlerle ilgili hazırlanan broşürler öğrencilere dağıtıldı.

Alanya  Huzurevi

8 Mayıs 2024 Çarşamba günü Yüksekokulumuz Konferans Salonu’nda Yüksekokulumuz Sosyal Hizmet programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Tuğba ULU moderatörlüğünde düzenlenen “Huzurevi Söyleşisi ve Şiir Dinletisi” söyleşinin konuşmacıları sosyal çalışmacı Kadir GÜRBÜZ ve Aslıhan HALICI idi. Katılımcılar tarafından huzurevlerinin işleyişi ve sosyal hizmet kurumları hakkında genel bilgiler verildi. Söyleşinin ardından Huzurevi sakinleri tarafından okunan şiirler ile şiir dinletisi gerçekleştirdi. Sektör-Öğrenci Buluşması etkinliğine özel hazırlanan şiir dinletiSİ programında huzurevi sakinlerinden Zafer Dicle YAZIBAKAN tarafından Ahmet ARİF’in “ANADOLU” şiiri, Ecmel Tülay KILINÇ tarafından Cemal SÜREYYA’nın “UZAKTAN SEVİYORUM SENİ” şiiri, Gülen GÜRCÜ BALCI tarafından Ümit Yaşar OĞUZCAN’ın “BEN SENİ SEVDİM Mİ?” şiiri, Turan KÜTÜK tarafından Bekir Sıtkı ERDOĞAN’ın “HANCI” şiiri okundu ve kapanış şiiri de yine Huzurevi sakinlerinden Hilmi ERGEN’in kara bir kıza yazdım diyerek bahsettiği kendi şiiri oldu. Etkinliğin ardından söyleşiyi gerçekleştiren Kadir GÜRBÜZ ve Aslıhan HALICI ile şiir dinletisini gerçekleştiren huzurevi sakinlerine Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Serdar Bulut tarafından Alanya Huzurevi’ne ithafen onurluk ve katılımcılara Katılım Belgesi takdim edildi. Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fevzi AK, Sosyal Hizmetler Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Emine YILDIRIM, Öğr. Gör. Tuğba ULU ve Öğr. Gör. Ümmühani USLU ile çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.