
2. SEKTÖR - ÖĞRENCİ BULUŞMASI
Bu yıl ikincisini ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu ile birlikte düzenlediğimiz Sektör-Öğrenci Buluşması etkinliği, 15 Nisan 2025 tarihi saat 10.00’da Üniversitemiz ev sahipliğinde Kestel Yerleşkesi alanında Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin açılış konseri ve ALTSO Turizm MYO Turizm Animasyonu öğrencilerinin dans etkinlikleriyle başladı. Etkinlikler iki gün boyunca yoğun katılımlı bir şekilde devam etti.
“2. Sektör-Öğrenci Buluşması” etkinliği kapsamında 72 sektör temsilcisi Kestel Yerleşkesi alanında stant açarken alanında uzman isimler tarafından da 34 farklı seminer ve konferansla öğrencilerin kariyerlerine yönelik önemli bilgiler aktarıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği “2. Sektör-Öğrenci Buluşması” Yüksekokul müdürümüz Prof. Dr. Serdar Bulut ve ALTSO Turizm MYO Müdürü Prof. Dr. Özgür Gölge’nin açılış konuşmaları ile başladı. Müdürümüz konuşmasında, “Öğrencilerimiz için buradaki teorik dersler ne kadar önemliyse sektör temsilcileriyle buluşmaları da bizim için o denli önemli. Bu yıl farklı alanlardan 72 sektör temsilcisiyle öğrencilerimizin buluşmalarını sağladık. Geçen yılın üzerine koyarak etkinliğimizi hem içerik hem de katılımcı olarak güncelledik ve bu yolla hem nicelik hem de niteliği artırmaya çalıştık. Öğrencilerimizin geleceğine katkı vermek için elimizden geleni her zaman yapacağız. ALTSO Meslek Yüksekokulu Türk aile geleneğinin vücut bulmuş hâlidir. Buluşmaya değer katan mezun ve aktif öğrencilerimiz ile sektör temsilcilerimize ve panelistlerimize teşekkür eder, buluşmanın Üniversitemiz özelinde ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Açılışa ALKÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Prof. Dr. Oğuz Karahan, Alanya Belediye Başkan Vekili Faruk Konukçu, ALTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakut Nazlı Benal, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Celil Kara, Alanya İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Müdürümüz Prof. Dr. Serdar Bulut, ALTSO Turizm MYO Müdürü Prof. Dr. Özgür Gölge, ALKÜ Genel Sekreteri Hüseyin Er, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Yüksekokulumuz bünyesinde yer alan programlar, iki gün boyunca öğrencilere kariyer fırsatı sunan ve bilgi aktarımı yapan sektör temsilcileriyle birçok konferans, söyleşi ve mezun konuşmaları gerçekleştirdiler.
Yüksekokulumuz programlarından Elektrik ve Enerji Bölümü “Elektrik Programı” ve “İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı”nın etkinliklerinde, aydınlatma armatürleri üreten Antalya Elektronik Mühendislik Firması (SmileLED) sponsor olarak yer aldı. Etkinlik kapsamında öğrencilerimizin mesleğe girişte kazanması gereken edinimler, sektörün ihtiyaç duyduğu çalışan profili, öğrencilerin kendilerini sektöre nasıl hazırlaması gerektiği konularında bilgi, deneyim ve önerilerini paylaşmak amacıyla konuşmacılar yer aldı. Taliasun Enerji Ltd. Şti. Arçelik Kurumsal Çözümler’den Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Süleyman Bedeloğlu ‘Güneş Enerji Sektörü, Sistem Bileşenleri ve Fizibilitesi’ hakkında, Simple Elektronik firmasının kurucusu ve Robiduck.com’un sahibi mühendis Çağdaş Taşpınar ‘Robotik Mühendisliği ve Girişimcilik’ ile ilgili, Fersan Enerji Pano İmalatı firmasından Muzaffer Özgül ‘Pano İmalatı’ hakkında, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Elektrik Bölümü Teknikeri Muharrem Kuzucu ‘Hastane Elektrik Sistemleri’ hakkında ve Akdeniz Üniversitesi MYO’dan Öğretim Görevlisi Dr. Ercüment Aksoy ‘Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Enerji Alanındaki Etkileri’ ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirdiler. Ayrıca etkinlikte Taliasun Enerji Ltd. Şti. Arçelik Kurumsal Çözümler, Antalya Elektronik Mühendislik Firması, Fersan Enerji Pano İmalatı Firması ve Yaz Klima Firması stant açtılar.
Yüksekokulumuz programlarından Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü etkinlikleri, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğin dikkat çeken oturumlarından biri, Alanya Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Fatma Aksoy Görgülü, Alanya Kadın Konukevi Müdürü Esra Özaslan ve Alanya Huzurevi Müdürü Vildan Uysal’ın katılımıyla gerçekleşen “Sosyal Hizmetler Kurumlarında Müdür Olmak” başlıklı paneldi. Kamu kurumlarında yönetici olmanın sorumlulukları ve deneyimleri öğrencilere aktarıldı. Etkinlik, 16 Nisan tarihinde Alanya Huzurevi Korosu’nun dinletisiyle duygusal ve anlamlı bir kapanışla sona erdi. Ayrıca Alanya Sosyal Hizmet Merkezi stant açarak iki gün boyunca öğrencilere sosyal hizmet alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Yüksekokulumuz programlarından Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü etkinlikleri konferanslar ile ön plana çıktı. Referans Sigorta Antalya Bölge Müdürü Ali Murat Demirci, Doğa Sigorta Akdeniz Bölge Müdürü Sibel Yılmaz ve Maher Holding Bütünleşik Pazarlama Koordinatörü Gökhan Genç otaklığında ‘Sigortacılık Sektörü ve Gelişimi’, Serhan Eksperlik’ten Nevzat Cingöz ‘Eksperlik Mesleği’, ANSİAD Başkanı Azmi Karakoyunlu, Form Sigorta Ltd. Şti. Kurucusu Süleyman Özer ve TÜSAF Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Düzenli ‘Sigortacılıkta Mesleki Örgütler’, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. Müdürleri Adnan Yorulmaz, Seyhan Bayık ve Mehmet Ali Uslu ‘Günümüzde Bankacılık’ adlı söyleşileri gerçekleştirdiler. Öğrencilerin yoğun katılımı ve ilgisi ile geçen programda sektör temsilcileri gerek akademik başarı gerekse mezuniyet sonrası iş hayatında başarılı olmak için istenen şartlar konusunda öğrencileri bilgilendirdiler. Katılımcılar bu tarz faydalı etkinliklerin her geçen yıl daha fazla kapsamda yapılmasına ilişkin dileklerini ifade ettiler.
Yüksekokulumuz programlarından Emlak ve Emlak Yönetimi Programı kapsamında düzenlenen konferans serisiyle öğrenciler, sektörün deneyimli isimleriyle bir araya geldi. İlk olarak İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, teknolojik gelişmelerin sektöre etkisini değerlendirerek profesyonelliğin ve insan ilişkilerinin önemini vurguladı. Ardından Alanya Vergi Dairesi’nden gelir uzmanları, emlak sektöründeki vergi uygulamaları ve güncel yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Sektörün deneyimli isimlerinden Murat Demirceylan ise Alanya emlak piyasasının genel görünümünü değerlendirerek öğrencilere istihdam olanakları hakkında bilgi verdi. Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Servet Ünlü, yerel yönetimlerin sektöre katkısını anlattığı konferansta Alanya’nın güncel sorunlarına dair çözüm önerilerini paylaştı. Son olarak, geçtiğimiz yıl Yüksekokulumuzdan mezun olan ve sektörde aktif olarak çalışan mezun öğrencimiz Orhan Coşkun, kariyer yolculuğunu ve sektörde dürüstlük, güven, özveri gibi değerlerin önemini öğrencilerle paylaştı.
Yüksekokulumuz programlarından Bilgisayar Programcılığı öğrencileri yazılım alanındaki akademisyenler ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen oturumda, Öğr. Gör. Dr. Murat Meriçelli ve Doç. Dr. Mürsel Ozan İncetaş yazılım geliştirme süreçlerine ilişkin akademik ve sektörel deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Aynı gün gerçekleşen “Yazılım Sektöründe Kariyer Planlaması” oturumunda ise Retro Yazılım şirketinin sahibi Gökçen Gökçe, girişimcilik serüvenini ve sektörde başarılı olmanın püf noktalarını dinleyicilere aktardı. Bilgisayar Programcılığı öğrencileri, yazılım dünyasının güncel dinamiklerini doğrudan alanın uzmanlarından öğrenerek, mesleki gelişimlerine katkı sağlayan verimli iki gün geçirdiler.
Yüksekokulumuz programlarından Muhasebe ve Vergi Bölümü tarafından etkinlik kapsamında Alanya Nezihe Soydan Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi muhasebe programı 11. ve 12. sınıflara muhasebe mesleği bugünü ve geleceği hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerle söyleşi gerçekleştirildi. Muhasebe alanında farklı sektörlerde çalışan mezun öğrencilerimiz Kübra Özalp, Mevlütcan Yaman, Şerefcan Şentürk ve Songül Türkan sektör deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaştı. Meslek Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Bölümü öğrencileri, Üniversite – Sektör iş birliği kapsamında 2024-2025 eğitim öğretim yılı Güz yarıyılında Öğr. Gör. Erdal Yenialp tarafından verilen “Bilgisayarlı Muhasebe I” dersi içeriğinde eğitimini aldıkları “DIA Muhasebe Programı” sertifikalarını aldılar.
Yüksekokulumuz programlarından İç Mekân Tasarımı Bölümü etkinliğe öğrencilerin sergileri ile başladı. İç Mekân Tasarımı Bölümü etkinlikleri, Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerin söyleşileri, sektörde deneyimli mimarların söyleşileri ve firma sahiplerinin katılımlarıyla devam etti. İç Mimar Mert Avnioğlu ‘İç Mimaride Saha Terminolojisi’, Yük. Mimar Zulal Uğurtay Ayaydın ‘Kendimizi Keşfetme Yolculuğumuz’ ve Mimar Gizem Uslu ‘Mimarlık Mesleğinde Başarı Odaklı Strateji ve Tavsiyeler’ adlı söyleşilerini gerçekleştirdiler.
Yüksekokulumuz programlarının ayrı ayrı aktif roller üstlendiği Sektör-Öğrenci Buluşması etkinliğimiz, sosyal etkinlikleriyle de ön plana çıktı. ALKÜ Geleneksel ve Modern Dans Topluluğu tarafından dans gösterileri yapıldı. İç Mekân Tasarımı öğrencileri tarafından hazırlanan sergi açıldı. Amfitiyatro alanında gerçekleştirilen kapanış konserinde öğrenciler doyasıya eğlendiler.
Etkinlikte ALTSO Başkan Yardımcısı Yakut Nazlı Benal, ALTİD Başkanı Burhan Sili, MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Celil Kara ve Antalya Elektronik firması Genel Müdürü Cemil Yurtcu’ya teşekkür plaketi; kadroları ile Üniversitemizin başka fakültelerine giden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Emre Arslan, Doç. Dr. Davut Karaman ve Yüksekokulumuzdan emekli olan Öğr. Gör. Levent Sözen’e teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca söyleşi ve konferanslara katılan sektör temsilcilerine katılım belgesi, stant açan sektör temsilcilerine de teşekkür belgesi takdim edildi.