12. KNİDOS’UN SIR’I SANAT FESTİVALİ

12. KNİDOS’UN SIR’I SANAT FESTİVALİ
  • ALTSO MYO
  • 14 Eylül, 2022
12. KNİDOS’UN SIR’I SANAT FESTİVALİ

ULUSLARARASI KNİDOS KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ

12. KNİDOS’UN SIR’I SANAT FESTİVALİ

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ: AKDENİZ BULUŞMASI SANAT ÇALIŞTAYI

01 EYLÜL – 10 EYLÜL 2022

 

Muğla’nın Datça yarımadasında 2007 yılında Nevzat Metin tarafından kurulan, Emine Özkarslıoğlu tarafından yönetilen Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi, 12. Kuruluş yıl dönümünü “İklim Değişikliği” teması adı altında resim, heykel, seramik, mozaik ve edebiyat alanlarında düzenlediği sanatsal çalıştaylar ile kutlamaktadır.

01 – 10 Eylül 2022 tarihleri arasında, Çalıştay Proje Yöneticiliği ve Koordinatörlüğü Yüksekokulumuz, Tasarım Bölümü Öğr. Gör. Serdar Aslan tarafından yürütülen “İklim Değişikliği: Akdeniz Buluşması Sanat Çalıştayı” başlıklı etkinlik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

İklim değişiklikleri sonucunda soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan hayvan türleri üzerine, farkındalık geliştirilmesi planlanan çalıştaya KKTC’den 6 Türkiye’den ise 4 sanatçı katılmıştır.

KKTC’den, Semral Öztan, Leman Cankat, Mehveş Beyidoğlu, Mandana Mehrnia, Nergül Gezer Dündar, Bedia Kale ve Özge Yücesoy katılmıştır.

Türkiye’den ise Nagehan Elibol, Eşref Bulut, Bilen Sezen ile Yüksekokulumuz, Tasarım Bölümünden Seramik Tasarımcısı ve Sanatçısı Öğr. Gör. Serdar Aslan katılmıştır.

Çalıştay sergisi 09 Eylül 2022 tarihinde Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisinde gerçekleştirilmiştir.